banner_jadlospis

 

linia900

 

banner_dzien_poniedzialek

09.03.2020

 

Śniadanie:   Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, szynka  , jajko na twardo, szczypiorek, pomidor, sałata, kakao z mlekiem, herbatka.

Napój sojowy, cripsy.

 

Obiad:  Zupa – grochowa, leczo z kurczakiem i warzywami, ryż, mizeria,  kompot owocowy.
Podwieczorek:  Bułka z miodem, mandarynka, herbatka malinowa.

                                                                                                                                                                                     

 

banner_dzien_wtorek

10. 03. 2020

 

Śniadanie : Chleb  pszenny , wieloziarnisty, masło, polędwica, ser żółty, papryka, kiełki warzyw, płatki owsiane z mlekiem i suszoną morelą , herbatka owocowa.

Sok marchewkowy .

Obiad :   Zupa – krupnik, pierogi z serem, polewa jogurtowo- miodowa, winogrono,  kompot wiśniowy.
Podwieczorek:  Bułka z makrelą, ogórek, gruszka,  herbatka z cytryną.

 

banner_dzien_sroda

11. 03.2020

 

Śniadanie :  Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło,  szynka drobiowa,  pasta z sera białego, rzodkiewki i szczypiorku, pomidor,  kawa Inka  z mlekiem, herbatka owocowa.

Sok buraczkowy.

Obiad :  Zupa – krem brokułowy z muszelkami, kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem,  kompot owocowy.
Podwieczorek:  Ryż z jabłkiem duszonym, herbatka z dzikiej róży.

 

banner_dzien_czwartek

 

12.03.2020

 

Śniadanie :  Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, polędwica wędzona, ser żółty, papryka,sałata,  płatki kukurydziane z mlekiem , herbatka.

Sok gruszkowy.
 

Obiad :  Zupa –  barszcz ukraiński, gulasz z warzywami, kasza gryczana, ogórek kwaszony,  kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek :  Jogurt z jagodami, ciastka zbożowe z żurawiną, banan,  herbatka  owocowa.

                                   

 

banner_dzien_piatek

13.03.2020

 

Śniadanie:  Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, szynka drobiowa , dżem, pomidor , ogórek ,  kakao z mlekiem, herbatka.

Sok z czarnej porzeczki.

 

Obiad :  Zupa – zacierkowa,  kotlety z wątróbki, ziemniaki, sałatka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.
Podwieczorek :  Strucla serowa, pomarańcza, herbatka z owoców leśnych .