banner_jadlospis

 

linia900

 

banner_dzien_poniedzialek

18.10.2021

 

Śniadanie:  Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, szynka  , pasta z jajka, zielonego groszku i szczypiorku, rzodkiewka, kiełki warzyw, kasza manna  na mleku , herbatka.

 

 

 

 

  Sok jabłkowo- miętowy.

 

 

Obiad:  Zupa- brokułowa z muszelkami, sznycle z kurczaka, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, kompot owocowy.
Podwieczorek:  Bułka z masłem i serkiem waniliowym, arbuz,  herbatka owocowa.

                                                                                                                                                                                     

19.10.2021

 

 

Śniadanie :   Chleb pszenny , wieloziarnisty, masło, kiełbasa krakowska, miód, rzodkiewka, sałata , kakao  z mlekiem, herbatka owocowa.

 

 

Sok buraczkowy.

Obiad :  Zupa – żurek, ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z warzywami, kompot z czarnej porzeczki.
Podwieczorek:  Jogurt z truskawkami, winogrono, biszkopty, herbatka z cytryną.

 

banner_dzien_sroda

20.10. 2021

 

Śniadanie :  Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, polędwica, ser żółty, papryka, ogórek kwaszony, kawa Inka  z mlekiem, herbatka owocowa.

 

 

 

 

 Sok marchewkowy.
  

 

Obiad :  Zupa – soczewicowa , pierogi z serem, polewa jogurtowa, kompot owocowy.
Podwieczorek:  Bułka z masłem i pastą rybną, ogórek, jabłko,  herbatka z cytryną.

 

banner_dzien_czwartek

 

21.10.2021

 

Śniadanie : Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, szynkowa , jajko na twardo, szczypiorek , sałata, kakao  z mlekiem, herbatka.

 

 

 

 

 Napój kokosowo- ryżowy .

Obiad :  Zupa – pieczarkowa z makaronem, kotlety z  wątróbki, ziemniaki, surówka z ogórka kwaszonego,  kompot  wiśniowy.
Podwieczorek :  Ryż z duszonymi owocami, polewa jogurtowa,  herbatka z dzikiej róży.

                                   

 

banner_dzien_piatek

22.10.2021

 

Śniadanie:

 Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło , szynka drobiowa, ser biały – plastry, pomidor, rzodkiewka, płatki kukurydziane na mleku, herbatka.


Sok pomarańczowy.

Obiad :  Zupa – ogórkowa , pulpety, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot  owocowy.
Podwieczorek :  Strucla owocowa, gruszka, herbatka malinowa.