W salach dostępna jest woda mineralna. Jadłospis w wyjątkowych wypadkach, może ulec zmianie.
05.06.2023
Alergeny :1,3,7,9,gluten
Śniadanie |
Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, szynka drobiowa, dżem, papryka, ogórek surowy, kakao z mlekiem, herbatka. Sok marchewkowy. |
Obiad |
Zupa – kapuśniak, kotlety z jajek, ziemniaki, mus buraczkowy, kompot owocowy. |
Podwieczorek |
Bułka z serkiem waniliowym, jabłko, herbatka z cytryną. |
06.06.2023
Alergeny ; 1, 3,7, 9, gluten
Śniadanie |
Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, polędwica, ser żółty , ogórek, pomidor, herbatka z cytryną. Sok mango. |
Obiad |
Zupa – porowa, bitki, kasza gryczana, sałata z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem, kompot z czarnej porzeczki.. |
Podwieczorek |
Budyń śmietankowy, wafle ryżowe z polewą malinową, truskawki, herbatka owocowa. |
07.06.2023
Alergeny ; 1,3,7,9,gluten
Śniadanie |
Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, szynka , ser biały- plastry, rzodkiewka, sałata, kawa Inka z mlekiem, herbatka. Sok z buraczkiem. |
Obiad |
Zupa – krupnik, kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot owocowy |
Podwieczorek |
Bułka z masłem i miodem, gruszka, herbatka malinowa. |
08.06.2023
Alergeny :
Śniadanie |
|
Obiad |
BOŻE CIAŁO |
Podwieczorek |
|
09.06.2023
Alergeny ; 1, 3,4, 7, 9, gluten
Śniadanie |
Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, polędwica, ogórek kiszony , herbatka z cytryną. Sok owocowy. |
Obiad |
Zupa – Jarzynowa, pierogi z serem, sos jogurtowy, ananas, kompot owocowy. |
Podwieczorek |
Bułka z masłem i dżemem, jabłko, herbatka owocowa. |
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 – Zboża zawierające gluten
2 – Skorupiaki i produkty pochodne
3 – jaja i produkty pochodne
4 – Ryby i produkty pochodne
5 – Orzeszki ziemne ( archaidowe)
6 – Soja i produkty pochodne
7 – Mleko i produkty pochodne
8 – Orzechy
9 – Seler i produkty pochodne
10 – Gorczyca i produkty pochodne
11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 – Dwutlenek siarki
13 – Łubin
14 – Mięczaki
* Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy : pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić : soja, gluten, seler.