W salach dostępna jest woda mineralna. Jadłospis w wyjątkowych wypadkach, może ulec zmianie.

 

05.06.2023

Alergeny :1,3,7,9,gluten

 

Śniadanie

 

Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, szynka drobiowa, dżem, papryka, ogórek surowy, kakao z mlekiem, herbatka.

Sok marchewkowy.

Obiad

 

Zupa – kapuśniak, kotlety z jajek, ziemniaki, mus buraczkowy, kompot owocowy.

Podwieczorek

 

Bułka z serkiem waniliowym, jabłko, herbatka z cytryną.

 

06.06.2023

Alergeny ; 1, 3,7, 9,  gluten

 

 

Śniadanie

 

Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, polędwica, ser żółty , ogórek, pomidor, herbatka z cytryną.

Sok mango.

Obiad

  Zupa – porowa, bitki,  kasza gryczana, sałata z rzodkiewką, szczypiorkiem i jogurtem, kompot z czarnej porzeczki..

Podwieczorek

Budyń śmietankowy, wafle ryżowe z polewą malinową, truskawki, herbatka owocowa.

07.06.2023

Alergeny ; 1,3,7,9,gluten

 

 

Śniadanie

 

Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, szynka , ser biały- plastry, rzodkiewka, sałata, kawa Inka z mlekiem, herbatka.

Sok z buraczkiem.

Obiad

Zupa – krupnik, kotlet mielony, ziemniaki, marchewka z groszkiem,  kompot owocowy

Podwieczorek

Bułka z masłem i miodem, gruszka, herbatka malinowa.

 

08.06.2023

Alergeny :

 

Śniadanie  

 

Obiad

BOŻE CIAŁO

Podwieczorek

 

 

09.06.2023

Alergeny ; 1, 3,4, 7, 9, gluten

 

 

Śniadanie

 Chleb pszenny, wieloziarnisty, masło, polędwica, ogórek kiszony , herbatka z cytryną.

Sok owocowy.

Obiad

Zupa – Jarzynowa, pierogi z serem, sos jogurtowy, ananas,  kompot owocowy.

Podwieczorek

Bułka z masłem i dżemem, jabłko, herbatka owocowa.

 

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:

 

1 – Zboża zawierające gluten

2 – Skorupiaki i produkty pochodne

3 – jaja i produkty pochodne

4 – Ryby i produkty pochodne

5 – Orzeszki ziemne ( archaidowe)

6 – Soja i produkty pochodne

7 – Mleko i produkty pochodne

8 – Orzechy

9 – Seler i produkty pochodne

10 – Gorczyca i produkty pochodne

11 – Nasiona sezamu i produkty pochodne

12 – Dwutlenek siarki

13 – Łubin

14 – Mięczaki

 

* Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony * produkt może zawierać śladowe ilości : glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy. Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy : pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier waniliowy. W wędlinach zakupionych od producenta śladowo mogą wystąpić : soja, gluten, seler.

image_pdfimage_print